Feestelijke uitreiking #MijnThuis foto- en kunstwedstrijd

Woonstede #MijnThuis: feestelijke uitreiking

Donderdag 12 oktober werden tijdens een feestelijke bijeenkomst de publieks- en juryprijs uitgereikt van de Woonstede #MijnThuis foto- en kunstwedstrijd. Woonstede bestaat dit jaar 75 jaar en dat vieren we onder andere met deze speciale wedstrijd. Onze huurders werden opgeroepen om hun mooiste foto's of kunstwerken in te sturen met het thema 'Mijn thuis'. De 17 mooiste werken waren van 5 tot 12 oktober te bewonderen in Cultura Ede.

Favoriet van het publiek
Inwoners van Ede brachten massaal hun stem uit op hun favoriete kunstwerk. Het werk met de meeste stemmen ontving de publieksprijs. Meneer Dick Autsema won publieksjury award met het werk “Huren bij Woonstede is g(l)ansrijk wonen. “Wat een verrassing. Ik was al blij dat mijn werk tentoongesteld werd. Dat ik nu de publieksprijs win is helemaal bijzonder. Uit schilderen haal ik plezier en ontspanning. Ik ben dankbaar dat ik in de afgelopen jaren zo gegroeid ben in mijn schilderwerk.”

Vakjuryprijs
Mevrouw Riet van Meerten – Lenderink nam de vakjury award in ontvangst voor haar schilderij ‘Parkeerplaats in druppel bij mij thuis.’ “Ik had dit absoluut niet verwacht. Het was voor mij echt een totale verrassing. En verrassingen vind ik altijd leuk. Echt heel bijzonder. Dit schilderij heb ik in 2020 geschilderd. Mijn man en ik wonen op 8 hoog. Op het balkon zag ik een bladstengel met druppels er aan. In de reflectie van de regendruppels zag ik de parkeerplaats onder onze flat. Juist in druppels zitten vaak hele mooie reflecties.”

Schoonheid in de details
De vakjury bestond uit Gerry Poelert (directeur Cultura), Marco de Wilde (directeur-bestuurder Woonstede) en verschillende experts op het gebied van fotografie en kunst. Gerry Poelert heeft namens de vakjury de award uitgereikt. “We waren unaniem in onze beslissing. De schoonheid ligt in de details. Een ogenschijnlijk kleurloze en niet zo mooie parkeerplaats bij een grote galerijflat krijgt een volledig nieuwe dimensie wanneer je het bekijkt door de druppel aan een bladstengel. Op die manier wordt de schoonheid en intimiteit van een thuis op indrukwekkende wijze getoond.”, aldus Gerry Poelert namens de vakjury.