Bespaar op uw energierekening

De energieprijzen zijn hoog. Dat raakt ons allemaal. Zuinig omgaan met energie is de snelste manier om uw energierekening omlaag te krijgen.

Minder energie gebruiken is lastig als u in een woning woont die niet goed is geïsoleerd. Dat beseffen we heel goed. Het liefst willen we dat al onze huurders in een energiezuinige woning wonen. Daar werken we hard aan.

Woonstede verduurzaamt

Inmiddels heeft 89%* van onze woningen een groen energielabel. Bijna de helft daarvan (46%) is zeer energiezuinig met energielabel A. Veel huurders wonen dus in een energiezuinig huis. Op ongeveer een derde van onze woningen liggen inmiddels zonnepanelen.

Maar dat is nog niet genoeg. Daarom steekt Woonstede veel geld en tijd in het energiezuiniger maken van woningen. We isoleren daken, gevels en vloeren, brengen HR++ glas aan en plaatsen waar het kan zonnepanelen. Ook sluiten we nieuwbouwwoningen aan op het warmtenet of andere duurzame(re) vormen van warmte.

Helaas kunnen we niet alle 10.000 woningen tegelijk aanpakken. We zijn al een aantal jaren bezig en het duurt nog een aantal jaren voordat we alle woningen hebben verduurzaamd. Dat kan betekenen dat u misschien nog geduld moet hebben. We vragen hiervoor uw begrip.

Verlaag zelf uw energiekosten

Wist u dat u zelf veel kunt doen om uw energiekosten te verlagen? Bijvoorbeeld door korter te douchen en op 30 graden te wassen. Of door radiatorfolie aan te brengen. Kleine aanpassingen ziet u al gauw terug op uw energierekening.

De belangrijkste tips om gas en energie te besparen hebben wij hier voor u op een rij gezet. Hier vindt u ook een overzicht van producten die u kunnen helpen om energie te besparen.

*Met energiezuinige woning bedoelen we een woning met energielabel A, B of C.