Energie besparen

Met energie moet u zuinig omgaan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om energie te besparen. Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Energie besparen

Ik wil graag zonnepanelen plaatsen. Kan dat?

Algemeen

Nee, u kunt helaas zelf geen zonnepanelen laten plaatsen.

Wat doet Woonstede aan duurzaamheid in mijn woning?

Algemeen

De overheid verplicht Woonstede om het totale bezit aan huurwoningen gemiddeld te laten voldoen aan een bepaalde Energie-Index. Woonstede kiest zelf de woningen uit, waar begonnen wordt met het nemen van energie besparende maatregelen.

Ik wil mijn woning elektrisch gaan verwarmen. Mag dat?

Algemeen

Vraag dit bij ons aan. Dat kunt u online aan ons doorgeven. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Betaalt u stookkosten aan Woonstede?
Dan blijft u altijd de vaste kosten voor de collectieve verwarming betalen. Ook als u ervoor kiest om uw woning elektrisch te verwarmen. 

Is mijn woning geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?

Algemeen

Ja, elke woning is geschikt voor zonnepanelen. Het kan wel zo zijn dat een woning niet genoeg zonlicht krijgt. Bijvoorbeeld door schaduw van bomen. Daarom kijken we per woning of woongebouw of het financieel interessant is om zonnepanelen te plaatsen.

Wat gebeurt er met mijn energierekening als ik zonnepanelen krijg?

Algemeen

Dat ligt aan uw energieverbruik. Meestal gaat een energierekening omlaag als er zonnepanelen liggen. Maar als u meer verbruikt, kan de rekening hoger worden.

U blijft aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Ook houdt u het contract met uw energieleverancier. Daardoor blijven op de rekening de vaste kosten, de netwerkkosten en het vastrecht staan. Van de overheid krijgt u een heffingskorting. Die staat ook op de rekening.

Hoe kan ik energie besparen in mijn woning?

Algemeen

Als huurder kunt u op de website 101 tips om energie te besparen idee├źn opdoen om energie te besparen.

Ik wil graag overstappen op elektrisch of inductie koken. Mag dat?

Algemeen

Vaak mag dat. Vraag dit bij ons aan. Dat kunt u online aan ons doorgeven. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Mijn stookkosten zijn door jullie verhoogd. Is de vergoeding van de overheid hierin verwerkt?

Algemeen

Nee, de heffingskorting van de overheid krijgt u apart. De vergoeding van de overheid wordt verrekend op de afrekening van uw elektra.

Woont u in de gemeente Ede?
Dan kunt u hier kijken of u recht hebt op meer vergoeding.

Woont u in de gemeente Scherpenzeel?
Dan krijgt u van uw gemeente automatisch een bericht als u recht heeft op een extra vergoeding. 

We snappen dat een verhoging van de energiekosten kan leiden tot financiële zorgen. Maakt u zich zorgen? Neem contact op met Woonstede.