Zenzo/Lithos bouwt 70 woningen voor Woonstede

Woonstede tekende vandaag een intentieovereenkomst met zorgvastgoed-ontwikkelaar Zenzo Bennekom B.V. voor de bouw van 70 woningen in Bennekom. Het gaat om 60 appartementen en 10 zorgstudio’s. Zenzo realiseert deze woningen samen met Lithos bouw & ontwikkeling.

De 60 appartementen zijn elk 60 m2 groot. Op de begane grond van het appartementengebouw komen 10 zorgstudio’s die onderdeel zijn van wooninitiatief Uniek!. Deze kleinschalige woonvorm is opgezet door betrokken ouders die een liefdevol thuis willen voor hun kinderen met een verstandelijke beperking. In deze woonvorm hebben de jongeren 24 uur per dag toegang tot begeleiding.

De woningen worden gebouwd op de plek van het congrescentrum van de Jehova’s Getuigen aan de Edeseweg in Bennekom. Hier worden ook koopwoningen en een multifunctioneel kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente gerealiseerd.

Naar verwachting is het stedenbouwkundig plan voor de nieuwbouw in Bennekom eind 2022 gereed. In 2023 ligt het herziene bestemmingsplan ter inzage. Naar verwachting begint Lithos eind 2023 of begin 2024 met de bouw en worden de woningen eind 2024 opgeleverd.

Wij wensen Zenzo/Lithos veel succes met de bouw!