Trap niet in babbeltrucs!

Stel, er staat iemand voor de deur die u niet kent. Doet u dan open? Laat u deze persoon meteen binnen? Trap niet in babbeltrucs! Medewerkers van Woonstede en andere bedrijven kunnen zich altijd legitimeren. Vraag hen hier gerust naar.

De politie geeft de volgende tips om diefstal door babbeltrucs te voorkomen:

  1. Kijk voor u de deur opendoet wie er heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.
  2. Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen.
  3. Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt (door uw achterdeur) om uw spullen te stelen. Gaat u binnen iets pakken? Sluit dan altijd de voordeur.
  4. Geloof niet alles wat mensen tegen u zeggen. Oplichters vertellen vaak mooie of juist heel zielige verhalen. Ze willen bijvoorbeeld bellen, hebben geld nodig of willen u juist iets geven. Of ze zeggen dat ze bij een bank of de thuiszorg werken. Medewerkers van dit soort bedrijven komen niet zomaar langs, zij maken van tevoren een afspraak.

Meer tips? Kijk op: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/senioren-en-veiligheid/babbeltrucs