Huurverhoging 2022

De huurders van Woonstede ontvangen deze maand een brief over de jaarlijkse huurverhoging. Woonstede verhoogt de huren dit jaar met 2,3%.

Huurverhoging is nodig, maatwerk is mogelijk
Jaarlijks worden huren per 1 juli verhoogd. Met het geld dat daarmee binnenkomt, onderhouden woningcorporaties de huurwoningen en bouwen zij nieuwe woningen. Dat is ook precies het doel dat Woonstede heeft met het geld van de huurverhoging. Omdat er op dit moment veel mensen wachten op een woning, is nieuwbouw hard nodig. Vorig jaar is er landelijk voor gekozen om de huur eenmalig niet te verhogen vanwege de Coronacrisis – die zorgde ervoor dat veel mensen inkomen verloren. Dit kan niet nog een keer want dan gaat het ten koste van de plannen die we hebben om te zorgen voor voldoende goede woningen. Dat neemt niet weg dat we voor onze huurders maatwerk toepassen waar dat nodig is. Komt een huurder in financiële problemen door de huurverhoging? Dan gaan we het gesprek aan en zoeken we samen een oplossing.

Bel ons bij financiële problemen door huurverhoging
Het leven is de laatste tijd duurder geworden, door Corona, door de stijgende energieprijzen en de dure benzine. Zorgt de huurverhoging bij u voor financiële problemen? Neem dan contact met ons op. We kijken samen met u of er een oplossing is.