Ga mee struikroven in de Wethoudersbuurt!

Groen in uw tuin of op het balkon is fijn voor de vogels, vlinders, bijen én voor uzelf. Kunt u gratis planten of struiken gebruiken? En wilt u het groen, dat anders verloren gaat tijdens de sloop in de Wethoudersbuurt, een tweede leven geven? Kom dan zaterdag 17 februari tussen 10.00 en 14.00 uur naar de IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan om struiken te roven. Samen redden we het groen!

Iedereen is welkom!

Vanaf het tweede kwartaal in 2024 worden de eerste woningen gesloopt om plaats te maken voor duurzame nieuwbouw. Om te voorkomen dat al het groen in de voor- en achtertuinen van deze woningen verloren gaat, krijgen alle inwoners van Ede en omstreken de kans om planten en struiken uit te graven en mee te nemen om in hun eigen tuin een tweede leven te geven. Het Struikroven in de Wethoudersbuurt is een initiatief van Woonstede. Samen met Stichting Struikroven geven we mensen de kans het groen, dat in deze tuinen staat, een nieuwe bestemming te geven. Zo dragen we gezamenlijk bij aan de biodiversiteit en circulariteit in de wijk. Het belooft een leuke en gezellige dag voor jong én oud te worden!

Doe mee en meld u aan

Komt u zaterdag 17 februari gratis Struikroven? Meld u dan aan via struikroven.nu/ede. Alle struikrovers worden hartelijk ontvangen op de IJssel de Schepperlaan 21. Het advies is om een kruiwagen, kar of ander vervoer mee te nemen. Ook een spade, emmer, tuinhandschoenen en snoeischaar zijn handig. Heeft u dit zelf niet? Op locatie kunt u een aantal hulpmiddelen lenen.

De Wethoudersbuurt vernieuwt

Woonstede sloopt 97 woningen in de Wethoudersbuurt. Hiervoor worden ongeveer 200 woningen teruggebouwd. De nieuwe Wethoudersbuurt wordt een mix van eengezinswoningen, seniorenwoningen en appartementen. Meer weten over de Wethoudersbuurt? Ga dan naar Wethoudersbuurt - Woonstede