Functioneel Beheerder

Ben je een pionier? Pak de unieke kans om je eigen werkveld op te zetten.

Als functioneel beheerder Wonen heb je overzicht over alle informatiesystemen en processen binnen Wonen. Je vindt het leuk om verandering teweeg te brengen, gebruikers daarin mee te nemen en zo zaken voor elkaar te krijgen. Je communiceert helder en makkelijk op alle niveaus en kan beknopt formuleren en rapporteren. Je hebt ervaring met functioneel beheer, projectmatig werken en het Lean maken van processen. Je bent vanaf de start betrokken bij het bouwen van een Beheer & Ontwikkelorganisatie. Een unieke kans om je eigen werkterrein zelf mede in te richten. Dit betekent veel verantwoordelijkheid en de kans om te pionieren.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de visie, ambitie en strategie van de dienst Wonen naar de informatiesystemen en processen en initieert concrete projecten en andersoortige verbeterinitiatieven. Je analyseert data, datastructuren, ondersteunt de monitoring van datakwaliteit en draagt bij aan de ontwikkeling van stuurinformatie. Je faciliteert de besluitvorming op basis van data analyse.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer de systemen/applicaties van het bedrijfsonderdeel Wonen. Samen met de kerngebruikers zorg je ervoor dat de systemen toegankelijk zijn en goed worden benut. Je analyseert en geeft adviezen om de werking van de systemen en de kwaliteit van informatie te verbeteren. Je organiseert audits op de systemen, maakt analyses en doet verbeteringsvoorstellen. Je denkt mee over de optimalisatie van bedrijfsprocessen en geeft advies omtrent de mogelijkheden en het gebruik van de applicaties
 • Je schakelt tussen de gebruikers, ICT en leveranciers. Je kent de softwaremarkt en adviseert bij de aanschaf van nieuwe softwarepakketten.
 • Je ben niet alleen intern actief, maar je gaat er ook op uit om congressen en seminars te bezoeken, te participeren in gebruikersverenigingen en samenwerkingsverbanden binnen Aedes en Food Valley.

Dit ben jij:

Je bent proactief, omgevingsbewust, resultaat- en oplossingsgericht. Je bent een stevige persoonlijkheid met innovatief en probleemoplossend vermogen. Je vindt het leuk om te werken aan complexe (data) vraagstukken en samen met de andere diensten te komen tot de beste oplossing voor Woonstede. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatica.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Ervaring met procesbeschrijvingen op basis van CORA/VERA en kennis van ERP systemen zijn een pré.
 • Ervaring of affiniteit met projectleiding en het is een pré als je gewerkt hebt met Agile methoden als Scrum.
 • Kennis van ICT systemen en krijgt energie van het optimaliseren van applicaties en processen.
 • Oog voor de ICT ontwikkelingen en wetgeving op systemen.
 • Hebt affiniteit met de corporatiesector.
 • Een sterk analytisch en initiërend vermogen en bent een verbinder. Uiteraard kun je goed omgaan
  met de Office pakketten.

Wat bieden wij jou?

In eerste instantie wordt een jaarcontract geboden, met nadien de mogelijkheid tot omzetting naar onbepaalde tijd. De CAO Woondiensten is van toepassing op de aanstelling. De functie is ingeschaald in salarisschaal I, met minimaal € 3.523,- en maximaal € 4.633,- bruto per maand (afhankelijk van je werkervaring) op basis van een 36 uur per week. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Voor de functie is een VOG vereist.

Jouw plek in de dienst Wonen

De eerste periode ga je aan de slag met het opzetten en implementeren van de Beheer en Ontwikkelorganisatie samen met de Functioneel beheerder Vastgoed, onder leiding van een Projectmanager. De projectmanager stuurt de Beheer & Ontwikkelorganisatie functioneel aan. Hiërarchisch val je direct onder de Manager Wonen. De dienst Wonen bestaat uit de teams Klantenservice, Sociaal Beheer & Leefbaarheid, Makelaardij en Staf Wonen.