Verhuurdersverklaring

Gaat u binnenkort een huis van Woonstede huren? Dan heeft u, voordat u het huurcontract tekent, een verklaring van uw huurgedrag nodig. Dit noemen we een verhuurdersverklaring. De verhuurdersverklaring laat u door uw huidige verhuurder invullen. Het is mogelijk dat Woonstede, op basis van de verklaring, geen huurovereenkomst met u aangaat.

Verhuurdersverklaring: uw woon- en betalingsgedrag
Voordat we een huurovereenkomst met u aangaan, willen we graag weten wat uw woon- en betalingsgedrag was van de afgelopen 4 jaar. In de verhuurdersverklaring verklaart uw huidige verhuurder of u als huurder aan uw betalingsverplichtingen voldeed en of wel of geen overlast heeft veroorzaakt in uw woonomgeving.

Verhuurdersverklaring ook nodig voor inschrijving gemeente
De verhuudersverklaring heeft u ook nodig als u zich laat registreren in de BRP (basisregistratie personen). De afdeling Burgerzaken vraagt hierom als u zich inschrijft bij de gemeente.

Geen woning
In een aantal gevallen komt u niet aanmerking voor een andere huurwoning. Dit houdt in dat ondanks dat u op de eerste plaats eindigt, u geen aanbieding voor de woning ontvangt.
Situaties om te weigeren zijn bijvoorbeeld:
  • Huurders die nog een financiële verplichting open hebben staan bij één van de corporaties aangesloten bij huiswaarts.nu.
  • Huurders die geen verhuurdersverklaring van het betaal- en woongedrag van de vorige verhuurder(s) kunnen afgeven.
  • Huurders die een negatieve verhuurdersverklaring afgeven waarbij sprake is van overlast of huurachterstand.
  • Huurders die negatief uit de creditcheck komen waarbij de corporatie een hoog risico loopt.

In ernstige gevallen vindt er een registratie plaats en wordt u gedurende een langere periode voor aanbieding uitgesloten. Hierbij gaat het om:

  • Huurders die zijn ontruimd op huurachterstand. Zij komen 1,5 jaar niet in aanmerking voor een woning.
  • Huurders die zijn ontruimd op overlast. Zij komen 3 jaar niet in aanmerking voor een woning.
  • Na het verstrijken van de genoemde periode kan er een tweede kans worden geboden. De tweede kans betreft een tijdelijk contract van 18 maanden met aanvullende voorwaarden. Na deze 18 maanden kan bij goed gedrag het contract worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
  • Huurders die ontruimd zijn na ontdekking van een hennepplantage of andere ernstige criminele activiteiten, worden permanent uitgesloten. Dit geldt ook voor huurders die hun tweede kans hebben verspeeld.
 
Terug  Terug