NIEUWS - 17 mei 2019

 
Vakman worden bij Woonstede
Woonstede zoekt een nieuwe vakman. De vakman bij Woonstede voert reparaties en klein onderhoud uit. Voordat een nieuwe huurder de sleutel krijgt, zorgt de vakman dat de woning weer in orde is. Maar de vakman komt ook in actie als een huurder belt dat bijvoorbeeld de voordeur niet sluit. Verder zijn de werkzaamheden heel divers: van het nazien van deuren en ramen en kranen die lekken tot het vervangen van een tegel of een kitvoeg. 


Net in dienst bij Woonstede

Wilfred kwam 1 april in dienst bij Woonstede. Daarvoor werkte hij in de bouw. Hij was als timmerman opgeleid en kon vanuit de bouw ook tegelen en stucadoren. “Ik was wel een beetje uitgekeken op de bouw. Niet alleen vanwege al die koude en natte dagen, maar ook in mijn werk kon ik weer wat nieuwe uitdaging gebruiken.” Ooit deed hij een bouwproject vlakbij het kantoor van Woonstede en hij vroeg zich af wat die jongens van een woningcorporatie deden. Hij hield de website van Woonstede in de gaten en besloot te solliciteren toen er een vacature was. Wilfred: “Ik heb eigenlijk nooit een brief geschreven voor een baan. Ik ga liever even praten, en dat heb ik ook in dit geval gedaan. Ik heb een gesprek aangevraagd bij Gerard de Nooij (afdelingshoofd Dagelijks Onderhoud) en het belangrijkste dat ik wilde weten was wat het werk nu allemaal inhoudt.”

Gezond verstand
Toen Wilfred de vacature las dacht hij dat je als vakman ook alles moet kunnen:"Maar dat bleek tijdens het gesprek niet zo ingewikkeld te zijn als ik dacht. Als je bij elektra denkt dat je een meterkast moet kunnen vervangen en het blijkt te zijn dat je een bestaand stopcontact of lichtschakelaar moet kunnen vervangen door een nieuwe: dan valt het heel erg mee.”
Wilfred heeft een maand later zijn eigen bus. En valt het mee? “Het is heerlijk om een eigen bus te hebben. Je bent heel vrij en hebt je eigen spullen en materialen bij je. Qua werkzaamheden ben ik nog niets tegengekomen dat ik niet kan en het werk is heel divers. Ik moest bijvoorbeeld een scharnier in een keukenkastje vervangen. Ik had in de bouw nog nooit een scharnier hoeven inboren. Maar doordat je goeie spullen hebt en je gezond verstand gebruikt, komt het best goed. En ik kan altijd collega’s bellen als ik een vraag heb. Ik wil ook een basisopleiding elektra gaan volgen en dat kan ook bij Woonstede.“

Werken met mensen
Tegen nieuwe collega’s zou Wilfred willen zeggen dat je niet moet aarzelen om te bellen en kennis te komen maken. “Maar let op: je moet wel met mensen kunnen omgaan als je dit werk doet want je komt bij mensen thuis. En de eerste periode word je echt niet in het diepe gegooid. Ik heb eerst een paar weken meegelopen met collega’s om te kijken hoe het werkt. Ik heb geleerd wat ik wel moet vervangen en wat niet en hoe je bijvoorbeeld bij een bepaald gebouw binnen komt.”

Woonstede zoekt regelmatig een vakman. Lijkt het je leuk? Hou dan onze website in de gaten. Je kunt elders op deze site lezen hoe het is om bij ons te werken en welke aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden er zijn. Wil je liever eerst wat dingen vragen aan een toekomstige collega? Neem dan contact op met allround vakman Maarten van Wensveen. Zijn telefoonnummer is: 06-5570 8450.