Speciale hulpmiddelen

Wordt u een dagje ouder? Of heeft u een lichamelijke beperking. Ook in een nieuw appartement kunt u via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een vergoeding krijgen voor speciale hulpmiddelen in huis. Dit regelt u bij uw gemeente.

Aanvraag kostenvergoeding bij uw gemeente
Voor aanpassingen als drempelhulpen, verbreden van gangen, een traplift, aanpassen van bad-, douche- en toiletruimtes en aanpassingen in uw keuken kunt u terecht bij de gemeente waarin u woont. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met Woonstede. Meer informatie over Wmo en de aanvraag van woonvoorzieningen leest u op de website van uw gemeente.

Geen leeftijdsgrens aan Wmo
De Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) kent geen leeftijdsgrens en geldt voor iedereen die als gevolg van een handicap extra voorzieningen nodig heeft om zelfstandig te blijven wonen.

Onderhoudsabonnement
Een verstopte afvoer of een kapotte lichtschakelaar: kleine reparaties waar u vaak niet aan toekomt. En bij elkaar opgeteld kosten ze toch aardig wat. Voor € 4,60 per maand neemt Woonstede een groot gedeelte van uw onderhoud uit handen. Meer weten? Kijk hier.

Het onderhouden van een eigen woning wordt lastiger als u wat ouder wordt. Het voordeel van een huurwoning is dat wij het onderhoud voor u regelen. We zijn wettelijk verplicht onze woningen goed te onderhouden. Om dat goed te kunnen doen, houden we voor elke woning een onderhoudsplanning bij. Daarop kunnen we zien welke woningen op termijn onderhoud nodig hebben. U kunt er dus zeker van zijn dat we al aan de slag zijn voordat er problemen aan de woning ontstaan.

 
Terug  Terug