Seniorenadviseur

Wij merken dat vooral oudere bewoners het moeilijk vinden om naar de toekomst te kijken als het gaat om langer zelfstandig wonen. Daarom zetten wij onze seniorenadviseurs in. Zij helpen u om goed voorbereid te zijn om fijn te blijven wonen nu en in de toekomst. Onze seniorenadviseur komt bij u op bezoek zodat u de deur niet uit hoeft. Zij vinden het normaal als u bijvoorbeeld een familielid of kennis laat aanschuiven bij dit gesprek. Zo komen jullie samen tot de juiste conclusies.

Woont u nog steeds prettig?
Het doel van onze seniorenadviseur is om u bewust te maken hoe u zo lang mogelijk op een fijne en veilige manier kunt blijven wonen. Woont u nog steeds prettig? Of zijn er zaken waardoor u minder woonplezier ervaart? Vul de checklist in en kijk eens naar de uitkomst. Als u meer dan twee vakjes kunt aankruisen kunnen onze seniorenadviseurs u vast verder helpen! Neem via een email contact met ze op.

Seniorenwoning 
Het kan zijn dat u er achter komt dat uw huidige woning niet meer zo goed bij u past en u toe bent aan een andere woning die beter aansluit bij wat u nodig heeft. In dat geval hebben wij mooie seniorenwoningen beschikbaar. Tijdens ons huisbezoek nemen wij een brochure mee met een overzicht van onze seniorenappartementen. Dit kunt u na het gesprek nog eens rustig doorkijken. Als u interesse heeft in een seniorenwoning nemen wij u vrijblijvend mee om een kijkje te nemen. 

Inschrijven
Om in aanmerking te komen voor een seniorenwoning moet u ingeschreven staan bij Huiswaarts. Op basis van uw opgebouwde inschrijfduur vinden wij een passende woning voor u. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe sneller u in aanmerking komt voor een seniorenwoning. Staat u nog niet ingeschreven, dan kunt u dat hier regelen. Heeft u hierbij hulp nodig? Dan helpen wij u daarbij.

Geen enkele verplichting
Uiteraard is een gesprek met een seniorenadviseur vrijblijvend. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen of u zou willen verhuizen of tot de conclusie komt dat u eigenlijk best wel prettig woont. Het gaat ons er om dat het voor u duidelijk wordt hoe u naar de toekomst toe langer zelfstandig kan wonen. Of dat nu een verhuizing is of blijven wonen waar u nu woont.

Opzeggen huur
Als u eenmaal de keuze hebt gemaakt om te verhuizen en u heeft een geschikte seniorenwoning gevonden, is het belangrijk dat uw huidige huis verkoopt of u de huur van uw huidige woning opzegt.
De huur opzeggen regelt u via Mijn Woonstede of u download het huuropzeggingsformulier. Heeft u hulp nodig bij het reageren op een woning of met het opzeggen van de huur van uw huidige woning? Dan helpen wij u daarbij.

Bekijk hier onze folder.

 
Terug  Terug