Overlast en klachten

Woonstede wil graag dat u woont naar uw zin. Toch kan het voor komen dat u een klacht heeft over uw woning, onze dienstverlening of dat u overlast ervaart van uw buren.

Wat maakt een huis een thuis? Dat u zich er goed voelt en dat u na een dag werken of een dagje weg blij bent om weer thuis op de bank te ploffen. Wonen naar uw zin doet u niet alleen maar samen met uw buren. En een beetje rekening houden met elkaar (leven en laten leven) is dan wel zo fijn. Hoe u dat doet? Door afspraken te maken met elkaar. Zo maakt u het wonen nóg leuker. Voor tips bekijkt u onze animatie of de regelkaart voor gestapelde bouw of laagbouw.Veelgestelde vragen
Hoe kan ik een anonieme klacht indienen?
Anonieme klachten worden niet in behandeling genomen. Er is 1 uitzondering hierop, namelijk het melden van woonfraude. Heeft u een klacht, wij gaan zeer vertrouwelijk met uw gegevens om.
Hoeveel mensen mogen er in één woning wonen?
Woonstede toetst niet op het aantal personen. Dit houdt in dat twee mensen mogen reageren op een eenkamerappartement, ook al raden wij dit af. Wat centraal staat is dat er geen geluidsoverlast mag ontstaan. Voor sommige woningen in Scherpenzeel geldt wel een minimaal of maximaal aantal personen. In de advertentie wordt dit vermeld.
Kan Woonstede iets doen aan het afval dat op straat ligt?
Illegaal (zwerf)afval kunt u melden bij Afdeling toezicht van de gemeente Ede.
Waar kan ik een klacht indienen als de tuin van mijn buren verwaarloosd is en ik hier last van heb?
Bespreek dit eerst met uw buren. Helpt dit niet, vul dan het online klachtenformulier in onder 'direct regelen'.
Waar kan ik schade, die Woonstede heeft veroorzaakt aan mijn woning tijdens onderhoudswerkzaamheden, claimen?
Hiervoor kunt u een online contactformulier invullen, deze vindt u onder 'direct regelen'.
Wat is de afvalpas?
De afvalpas is een elektronische kaart. Op de afvalpas staat een tegoed, waarmee u gratis een bepaalde hoeveelheid grof huishoudelijk (tuin) afval kunt wegbrengen naar ACV of laten ophalen door ACV.
Meer veelgestelde vragen
 
Terug  Terug