Wonen in verhalen: ‘We zijn er met én voor elkaar’

Elke dag starten ongeveer 20.000 mensen hun dag in een woning van Woonstede. Zo ook Corrie en Jos met hun zoons Demien, Milan en hond Buddy. Het gezin woont sinds een jaar in een nieuwe eengezinswoning in de Kolkakkerbuurt in Ede. Wij gingen met ze in gesprek. Hoe vinden zij het om in een woning van Woonstede te wonen?

“Wij zijn blij met ons huis,” vertelt Corrie. “In ons vorige huis was het vaak koud, voelden we de wind waaien en waren we regelmatig ziek. Nu niet meer. We hebben geen problemen meer met vocht en schimmel en ik heb minder last van mijn luchtwegen. Nu we vloerverwarming hebben, merk ik dat mijn been minder pijn doet. Ook is het huis goed geïsoleerd én aardgasvrij. Mijn energierekening is daardoor een stuk lager.” Zoon Demien vult aan: “Ik ben blij met mijn grotere slaapkamer.”

Het gezin woont al 17 jaar in de Kolkakkerbuurt. De afgelopen jaren is de buurt flink veranderd. Woonstede sloopte er 113 oude woningen om daarna 155 nieuwe eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen terug te bouwen. Ook werden 50 woningen gerenoveerd. De laatste woningen in de buurt worden waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.

Het gezin is blij dat ze na twee keer verhuizen in twee jaar in deze fijne woning in hun geliefde buurt kunnen blijven wonen. Corrie: “We willen hier niet meer weg. Het is een sociaal wijkje; we zijn er met én voor elkaar. We maken vaak een praatje en helpen elkaar. Wij hebben een poort in de schutting laten zetten. Zo kunnen we onze buurman helpen, die in een rolstoel zit. Ook hebben we samen zijn tuin opgeknapt. Beter een goede buur dan een verre vriend, vinden wij.”

Wilt u ook uw verhaal met ons delen? Neem dan contact op met info@woonstede.nl.