Melden veranderen woning


Voor eenvoudige veranderingen, zoals het leggen van laminaat of plaatsen van houten schrootjes op de wand, heeft u geen toestemming nodig. U moet het wel melden aan ons. Het invullen van het formulier en het accepteren van onze voorwaarden is voldoende om direct met klussen te beginnen.

Veranderingen waar geen melding of toestemming voor nodig is
Voor een aantal veranderingen heeft u geen toestemming nodig. Als u het goed doet, mag het blijven zitten. Dit beoordeelt onze opzichter als u de huurt opzegt. Onderstaande veranderingen hoeft u niet te melden of heeft u geen toestemming voor nodig. Let op: Staat uw verandering niet in onderstaande lijst, vraag dan toestemming aan! 

Voor de vloer:
Parket, Laminaat, Kurk, Houten vloerdelen

Wanden:
Behang, granol, spachtelputz, structuurverf (korrelgrootte maximaal 3mm), spuitwerk, houten schrootjes tegen de wand, steenstrips

Installaties:
Afzuigkap (behalve die op centrale afzuigsysteem), extra telefoon of CAI aansluiting

Overige:
Inbraakwerend hang- en sluitwerk, Verbreden vensterbanken

Douche/toilet:
Glazen douchewand

Buiten:
Pergola, Vijver, Extra of andere bestrating, Buitenverlichting, Schutting

Voorwaarden

Lees voor het accepteren goed onze voorwaarden. Dit voorkomt vervelende situaties en onnodige kosten als u gaat verhuizen of als er overlast ervaren wordt.

Vergunning overheid
Controleer of u een vergunning nodig heeft van de overheid bij www.omgevingsloket.nl. Heeft u een vergunning nodig, vraag deze aan.

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, moet de woning in goede en verhuurbare staat worden opgeleverd. De veranderingen worden bij het verlaten van de woning automatisch de verantwoordelijkheid van Woonstede. Dat is wettelijk zo geregeld. Vandaar dat wij willen weten wat u verandert om zo de kwaliteit van onze woningen te bewaken.


 
Terug  Terug

Bij twijfel, raadpleeg altijd een vakman.

Denk aan de bouwvergunning bij uw gemeente.