Bewindvoerder

Wij hebben akkoord van uw bewindvoerder nodig als u iets bij ons wilt wijzigen. Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Bewindvoerder

Mijn bewindvoerder regelt mijn financiƫle zaken. Moet ik dit aan Woonstede doorgeven?

Algemeen

Ja, u of uw bewindvoerder moet dat aan ons doorgeven.

Wij ontvangen graag de beschikking. Dat is het document van de rechtbank. Hierin staat dat er bewind voor uw zaken geregeld moet worden.

Mag ik zelf een woning accepteren als ik een bewindvoerder heb?

Algemeen

Nee. Bij het tekenen of opzeggen van het huurcontract is uw bewindvoerder de persoon die u vertegenwoordigt. Vraag daarom akkoord van uw bewindvoerder als u een woning wilt accepteren.

Lever bij ons uw acceptatiedocumenten in:

  • Een ingevuld en ondertekend acceptatieformulier.
  • Een veilige kopie van een geldig legitimatiebewijs (voor- als achterkant). Wilt u weten hoe u een veilige kopie maakt? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid.
  • Verhuurdersverklaring van uw verhuurders van de afgelopen vier jaar. Huurt u nu van ons? Dan hoeft u geen verhuurdersverklaring in te leveren.
  • Kopie van het huurcontract of koopcontract van de woning(en) waar u de afgelopen vier jaar woont of gewoond heeft. Huurde u de afgelopen vier jaar alleen van ons? Dan is dit niet nodig.
  • Inkomensverklaring(en) of definitieve aanslag(en) van de Belastingdienst van het afgelopen jaar of van het jaar daarvoor. Deze kunt u online aanvragen bij Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon 0800-0543. Inkomensverklaringen(en) van eigen (pleeg)kinderen hoeft u niet in te leveren.
  • Inkomensbewijzen of loonstroken van de laatste drie maanden. Krijgt u wekelijks loon? Lever dan twaalf weekloonstroken in.
  • Woont u niet in de gemeente Ede? Lever dan ook een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) in. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente of zelf printen via MijnOverheid.

Stuur ook het volgende mee:  

  • De beschikking
  • Toestemming van uw bewindvoerder dat u mag verhuizen

Er is een wijziging in bewind. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

U kunt de verandering via e-mail aan ons doorgeven.

Mag ik zelf mijn huur opzeggen als ik een bewindvoerder heb?

Algemeen

Nee. Bij het tekenen of opzeggen van het huurcontract is uw bewindvoerder de persoon die u vertegenwoordigt. Vraag daarom akkoord van uw bewindvoerder als u de huur wilt opzeggen. Voeg het akkoord van uw bewindvoerder toe bij uw huuropzegging. 

Wilt u de huur opzeggen? Dat kunt u online aan ons doorgeven. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Ik heb een bewindvoerder. Mag ik zelf mijn contactgegevens aanpassen?

Algemeen

Nee, dit mag u niet zelf doen. Neem contact op met uw bewindvoerder. Op zijn verzoek kunnen wij uw gegevens aanpassen.

Ik heb bewindvoering aangevraagd. Moet ik mijn huur en/of betalingsachterstand zelf betalen?

Algemeen

Ja. U moet dit zelf betalen totdat de bewindvoerder al uw geldzaken heeft overgenomen. 

Eerst moet de rechter een uitspraak doen over uw aanvraag. Daarna zet uw bewindvoerder alle stappen die nodig zijn om uw geldzaken te regelen.