Woning weigeren

Heeft u een woning geaccepteerd, maar wilt u er toch niet wonen? Dan kunt u de woning weigeren. Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Woning weigeren

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik wil deze niet huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

Huiswaarts.nu
Heeft u een woning aangeboden gekregen via Huiswaarts.nu? Gebruik dan de link in de e-mail om aan te geven dat u de woning weigert. Of log in en zoek de woning op bij 'Mijn reacties'. Daar kunt u de woning weigeren. Het is belangrijk dat u dit doorgeeft, want dan kunnen wij sneller de volgende kandidaat blij maken. 

Aanbiedingsbrief van Woonstede
Heeft u een aanbiedingsbrief van ons gekregen? Dan kunt u schriftelijk uw weigering aan ons doorgeven. Let erop dat u dit op tijd doet. 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Urgentie
Heeft u urgentie? Dan kan een weigering wel gevolgen hebben. U kunt dit navragen bij de organisatie van wie u de urgentie kreeg.

Nieuwbouw
Wilt u na de kijkmiddag uw nieuwbouwwoning niet huren? Neem contact op met Woonstede. Geef uw weigering schriftelijk aan ons door. Tot zes weken voor oplevering kunt u kosteloos van uw nieuwbouwwoning afzien. 

Ik heb een woning toegewezen gekregen maar ik wil deze niet huren. Wat zijn de gevolgen?

Algemeen

Heeft u de woning al geaccepteerd? En hebben wij uw documenten gecontroleerd? Dan kunt u schriftelijk doorgeven dat u de woning niet wilt huren. We behandelen dit als een huuropzegging, want we moeten dan een nieuwe huurder zoeken voor de woning. Als de woning hierdoor langer leegstaat, moet u hier wel voor betalen.

Heeft u al overnames geregeld met de vertrekkende huurder? Dan worden de overnames voor u verwijderd. U moet hiervoor betalen.

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik wil de woning niet huren. Heeft dit invloed op mijn inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

Nee, het weigeren van een woning heeft geen invloed op uw inschrijving zolang u de woning nog niet geaccepteerd heeft. U blijft ingeschreven en u houdt uw opgebouwde inschrijftijd. U kunt direct weer op andere woningen reageren. 

Heeft u de woning al geaccepteerd? En hebben wij uw documenten gecontroleerd?
Dan behandelen we uw weigering als een huuropzegging. We moeten dan een nieuwe huurder zoeken voor de woning. Als de woning hierdoor langer leegstaat, moet u hier wel voor betalen.

Heeft u al overnames geregeld met de vertrekkende huurder? Dan kunnen wij die overnames wel voor u verwijderen. U moet hier wel voor betalen.

Wat gebeurt er met overnames als ik de woning na accepteren toch weiger?

Algemeen

Heeft u al overnames geregeld met de vertrekkende huurder? Dan kunnen wij die overnames wel voor u verwijderen. U moet hier wel voor betalen.

Hoe vaak mag ik een aangeboden woning van Woonstede na bezichtiging weigeren op Huiswaarts.nu?

Algemeen

Dat mag meerdere keren. Maar het is beter om alleen op woningen te reageren waar u echt interesse in heeft. Als u direct na de bezichtiging doorgeeft dat u een woning niet wilt huren, heeft dit geen gevolgen voor uw inschrijving of uw kansen op een andere woning. Ook niet als u dit meerdere keren achter elkaar doet. 

Heeft u urgentie? Dan kan een weigering wel gevolgen hebben. U kunt dit navragen bij de organisatie van wie u de urgentie kreeg.

Ik heb een woning geweigerd. Kan ik nog terugdraaien?

Algemeen

Neem contact op met Woonstede. We kijken graag of we iets voor u kunnen betekenen.