Passend toewijzen

In de wet staat dat we woningen passend moeten toewijzen. Dat betekent dat we onze woningen verhuren aan mensen met een inkomen dat volgens de wet 'past' bij de huurprijs. Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Passend toewijzen

Wat is een inkomensverklaring en hoe kan ik deze aanvragen?

Algemeen

Een inkomensverklaring is een verklaring van de Belastingdienst. Hierop staat uw inkomen over een bepaald belastingjaar.
Wilt u meer weten? Ga dan naar de Belastingdienst

Hoe bepaal ik mijn verzamelinkomen?

Algemeen

Het verzamelinkomen is het inkomen van alle volwassenen van uw huishouden. Het inkomen van eigen (pleeg)kinderen telt niet mee voor het verzamelinkomen. Dit geldt ook voor eigen volwassen (pleeg)kinderen.

Het verzamelinkomen kunt u terugvinden op de laatste inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst. Wilt u meer weten over het bepalen van uw inkomen? Ga dan naar Huiswaarts.nu.

U kunt de inkomensverklaring zelf downloaden, dan heeft u de verklaring meteen in uw bezit. Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van de Belastingdienst

Mijn inkomen is veranderd. Kan ik een geschat inkomen opgeven bij mijn inschrijving op Huiswaarts.nu?

Algemeen

Ja, dat kan en is ook verstandig. Wilt u meer weten? Ga dan naar Huiswaarts.nu.

Het is belangrijk dat uw schatting juist is. En dat dit goed op uw inschrijving op Huiswaarts.nu staat. Uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden zijn namelijk bepalend voor de woningen waarop u kunt reageren.

Hulp nodig? Neem contact op met Woonstede.

Wat is passend toewijzen? En wat betekent dit voor mij?

Algemeen

In de wet staat dat we woningen passend moeten toewijzen. Dat betekent dat we onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan mensen met een inkomen dat volgens de wet 'past' bij de huurprijs.

Doordat we onze woningen passend toewijzen, kan het zijn dat u niet elke woning mag huren. We kijken naar:

  • Verzamelinkomen: Het inkomen van alle personen die met u mee verhuizen naar de woning. Het inkomen van eigen (pleeg)kinderen telt niet mee.
  • Huishoudsamenstelling: Alle personen die met u mee naar de woning verhuizen (inclusief kinderen).

Als u op Huiswaarts.nu uw verzamelinkomen en huishoudsamenstelling ingevuld heeft, ziet u altijd het aanbod aan woningen waarop u kunt reageren. Bekijk voor meer informatie het schema Passend Toewijzen

Hoe weet ik welke inkomensgrens bij welke woning op Huiswaarts.nu hoort?

Algemeen

Als uw gegevens goed in uw inschrijving bij Huiswaarts.nu staan, dan ziet u na inloggen alleen de woningen die voor u geschikt zijn.