Een huurovereenkomst tekenen

U gaat binnenkort in uw nieuwe huis van Woonstede wonen. Dan komt er veel op u af. Bekijk rustig onze film waarin we de belangrijkste onderwerpen van de huurovereenkomst, het onderhoudsabonnement en het betalen van de huur met u doornemen. Bij de overeenkomst horen ook de algemene huurvoorwaarden van Woonstede. Daarin staat duidelijk omschreven wat u van ons, en wat wij van u kunnen verwachten.

Zodra de sleutels binnen zijn van de vorige bewoner volgt de technische inspectie van het huis. Is alles akkoord, dan nodigen wij u uit voor de oplevering. Neem het getekende huurcontract, de bijlagen, machtigingen en uw legitimatie mee naar de oplevering. Na betaling van de eerste huur ontvangt u bij de oplevering van ons de sleutels.

Let op: 

In het filmpje ziet u dat u het contract, onderhoudsabonnement en de machtiging thuis ondertekent en bij de opzichter op papier inlevert.
Inmiddels bieden wij de mogelijkheid om het benodigde documenten digitaal in de woning te ondertekenen.
U doet dit bij de opzichter op zijn tablet. Printen is dus niet nodig!

In het filmpje bespreken we hoe het werkt om de borg te voldoen, maar hier we werken niet meer mee. Deze informatie is niet langer van toepassing.

Mijn Woonstede

Als huurder van Woonstede heeft u een eigen afgeschermde internetpagina, Mijn Woonstede. Hier kunt u zien welke gegevens van u bij ons bekend zijn. Een aantal zaken kunt u zelf wijzigen. Bijvoorbeeld uw telefoonnummer of e-mailadres. Ook kunt u een reparatieverzoek via Mijn Woonstede regelen. Inlogcodes voor uw eigen pagina ontvangt u van ons.

Overname spullen
In overleg met de oude bewoner kunt u zaken overnemen, zoals laminaat en gordijnen. U mag uw nieuwe woning naar uw eigen smaak aanpassen. Woonstede stelt wel enkele voorwaarden aan het zelf klussen in huis.

Iets kapot?
Is er iets in of aan uw woning dat gerepareerd moet worden? Maak online een afspraak met Woonstede. Voor spoedeisende problemen is Woonstede dag en nacht bereikbaar: (0318) 695 695, optie 1.

Aanmelden gas/water/licht
In artikel 4.3 van de huurovereenkomst kunt u zien of in uw huurprijs een voorschot zit voor gas, water en/of elektra. Betaalt u een voorschot, dan krijgt u in oktober/november een eindafrekening van ons. Betaalt u geen voorschot, dan moet u zelf zorgen voor aanmelding bij een energieleverancier. Doe dit direct na de sleutelontvangst. De medewerker van Woonstede heeft de meterstanden dan aan u doorgegeven. Meer informatie over servicekosten leest u hier.

In sommige wijken of gebouwen zoals bij het Nieuwe Landgoed, de Veenderhorst en de wijk Park Reehorst wordt warmte afgenomen van Warmtebedrijf Ede. U ontvangt hiervoor een apart contract bij uw huurovereenkomst. Gaat u op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom wonen, dan meldt u zich voor energie en of water aan bij Wolter en Dros. Vitens is de enige leverancier voor water. Geef uw adreswijziging aan hen door.

Inboedel- en glasfonds
Check of uw inboedelverzekering nog voldoende is na uw verhuizing. Vaak is een glasverzekering ook inbegrepen bij een inboedelverzekering, maar dat is niet nodig. U neemt automatisch deel in ons glasfonds als u bij ons huurt.

Energie Prestatie Certificaat
Iedere huurder, behalve bij nieuwbouwwoningen, krijgt dit certificaat. Het EPC toont aan hoe energiezuinig de woning is.

Bepaalde of onbepaalde tijd
De huurovereenkomst is een overeenkomst tussen u, als huurder, en Woonstede, als verhuurder. Een huurovereenkomst is meestal voor onbepaalde tijd. En heeft u te zijner tijd verhuisplannen? Dan kunt u altijd minimaal 1 maand van tevoren opzeggen. Heeft u een tijdelijke overeenkomst, kijk dan in het contract wanneer deze afloopt.

Huiswaarts
Als u de huurovereenkomst heeft ondertekend, wordt u als woningzoekende uitgeschreven bij huiswaarts.nu. U kunt zich uiteraard weer inschrijven. De inschrijfkosten zijn € 25,-. U wordt niet uitgeschreven als u stadsvernieuwingsurgent bent of een tijdelijke huurovereenkomst op basis van de leegstandswet heeft ondertekend.

 
Terug  Terug

Zeg de huur van uw oude woning op en zorg dat u alles heeft betaald.

Meld uw verhuizing ook bij de gemeente.

Huurt u een Vrijekeuswoning, dan kunt u de woning ook kopen.