NIEUWS - 9 juli 2018

 
Nieuwbouw voor de Gelderhorst start in september

Tussen de Willy Brandtlaan en de Laan der Verenigde Naties wordt na de zomer gestart met nieuwbouw. De Gelderhorst, het woonzorgcentrum voor oudere doven, breidt de bestaande woongebouwen uit met extra appartementen en diverse andere functies. In september gaat de eerste paal de grond in.

Het toekomstige bouwterrein is nu nog bekend als parkeerterrein P1 van Cinemec, maar dat gaat binnenkort veranderen. Er is namelijk een overeenkomst getekend door Woonstede, De Gelderhorst, Valley Center West en Hegeman Bouw. Het is de bedoeling eind juli te starten met het voorbereidende grondwerk.

Woningen met zorg
Hegeman Bouwgroep uit Almelo realiseert het project. Woonstede neemt 36 huurappartementen af en verhuurt deze aan De Gelderhorst als zelfstandige huurwoningen met zorg. Op de begane grond komen zorgfuncties zoals fysiotherapie, dagbesteding en ook 7 zorgappartementen. De appartementen worden aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede.

Valley Center West
De appartementen voor De Gelderhorst zijn een belangrijk onderdeel van de grotere ontwikkeling Valley Center West. Dit plan omvat behalve de uitbreiding van De Gelderhorst ook gelegenheden voor vrijetijdsbesteding, parkeerplaatsen, appartementen en andere commerciële ruimtes. Valley Center West is een ontwikkeling van W&W Vastgoed uit Ede en Ingenious Vastgoed uit Veenendaal. Meer informatie over Valley Center West is te vinden op www.valleycenterwest.nl