NIEUWS - 28 juni 2021
Betaalachterstand? Wees er op tijd bij!

Lukt het niet om op tijd uw rekeningen te betalen? Tegenwoordig moeten wij dat melden bij het Team Op Tijd Erbij van gemeente Ede. Net als zorgverzekeraars, energieleveranciers en waterbedrijven. Het Team Op Tijd Erbij helpt u om uw geldzaken weer op orde te brengen en verdere betaalachterstand te voorkomen. Wilt u dit niet? Dat mag. Het is niet verplicht.

Heeft u een huurachterstand? Dan herinneren wij u eerst hieraan. Lukt het u daarna (nog) niet om te betalen, dan geven we een seintje aan het Team Op Tijd Erbij van gemeente Ede. U krijgt van dit team een brief. Of ze komen bij u langs. Samen met u zoeken zij naar een oplossing. Zo krijgt u weer grip op uw geldzaken. Als u er bezwaar tegen heeft dat wij uw gegevens delen kunt u ons dit per e-mail laten weten.

Betaalproblemen snel opsporen
Sinds 1 januari 2021 is het een wettelijke taak van de gemeente om betaalproblemen bij mensen in een vroeg stadium op te sporen. Zo kunnen zij mensen met schulden eerder helpen en lopen betaalachterstanden niet op tot een problematische schuld. Gemeente Ede is verplicht om hierover afspraken te maken met zorgverzekeraars, energieleveranciers, waterbedrijven en woningcorporaties. 

Heeft u geldstress? 
Wacht dan niet tot het Team Op Tijd Erbij contact met u opneemt. Zoek zelf hulp. Als u schulden heeft, kunt u contact opnemen met het Bureau Schuldhulp en Budgetadvies van de gemeente Ede. Deze instantie geeft advies en informatie om uw financiële situatie weer op orde te brengen.
 
Kunt u uw huur niet betalen? 
Of ziet u dit aankomen? Woonstede helpt u graag. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een van onze incassoconsulenten. Dan bespreken we of voor u een betalingsregeling mogelijk is. Kijk hier voor meer informatie.