NIEUWS - 17 mei 2021

Meer opties voor automatische incasso

Vanaf vandaag biedt Woonstede drie momenten aan om de huur door middel van automatische incasso af te laten schrijven. Huurders die hier gebruik van willen maken, kunnen zelf kiezen op welke van deze drie momenten in de maand hun huur wordt afgeschreven. 

De huurders van Woonstede en van Plicht Getrouw kunnen kiezen voor een automatische incasso voor hun huur. Tot vandaag werd de automatische incasso altijd afgeschreven op de tweede werkdag van de maand. Dat moment was voor sommige mensen onhandig: huurders met een inkomen uit loon vinden het fijn als de bedragen aan het aan het eind van de maand geïnd worden en huurders die een uitkering van de gemeente Ede krijgen, krijgen hun inkomen altijd op de 7e (of de eerste werkdag na de 7e) uitbetaald. Daarom heeft Woonstede besloten meer opties aan te bieden. 

Opties
Huurders die gebruik willen maken van een automatische incasso kunnen kiezen uit de volgende momenten: De tweede werkdag van de maand, de 9e van iedere maand (of de eerstvolgende werkdag) of de 26ste van iedere maand (of de eerstvolgende werkdag). 

Huurders die nu gebruik maken van de automatische incasso en deze willen laten zoals het nu is, hoeven niets te doen.
Huurders die willen kiezen voor een ander afschrijvingsmoment of nu een automatische incasso willen afgeven, kunnen contact opnemen met onze Klantenservice.