NIEUWS - 15 april 2021
Gemeente Scherpenzeel krijgt glasvezel, doet u mee?
Gemeente Scherpenzeel gaat akkoord met de aanleg van glasvezelaansluiting door KPN NetwerkNL. Woonstede heeft toestemming gegeven om werkzaamheden uit te voeren aan hun woningen. Bewoners moeten zelf ook toestemming geven voor de aansluiting in de woning. 

De gesprekken met Gemeente Ede lopen nog. De aanleg van glasvezel in Ede volgt waarschijnlijk later dit jaar.

Wat is glasvezel?
Met glasvezel hebben mensen een snelle en stabiele internetverbinding. De aanleg en installatie van de glasvezel zijn gratis. KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk aan naast het netwerk dat bewoners nu gebruiken. Dat blijft ook gewoon bestaan. We vragen de medewerking van alle bewoners, maar vooral in de appartementengebouwen. Anders kunnen bovenburen niet worden aangesloten, omdat de aanleg via de meterkast naar de bovenwoningen gaat.

Bewoners kunnen de glasvezelaansluiting straks gebruiken, maar dat hoeft niet. Dan blijft een bewoner gewoon bij zijn huidige abonnement voor internet. Bij een overstap naar een abonnement met glasvezel kiest de bewoner zelf een aanbieder die glasvezel ondersteunt, zij zitten niet vast aan KPN.

Binnenkort benaderd
Bewoners worden de komende tijd benaderd door KPN NetwerkNL via post en aan de deur. Via de post krijgen bewoners meer informatie over glasvezel en het aanleggen van glasvezel. Aan de deur komt een medewerker van KPN NetwerkNL om de juiste plek voor de glasvezelaansluiting te bepalen. Dat is meestal in de meterkast. De medewerker kan zich altijd legitimeren, vraag hier gerust naar.

Vragen glasvezel
Meer informatie over glasvezel, de planning van werkzaamheden en het geven van toestemming is te vinden op de website van KPN NetwerkNL. Of door te bellen naar 088-0063 744 op werkdagen tussen 08.30 uur en 18.00 uur.