NIEUWS - 18 januari 2021
Leegstaand kantoorpand verandert in appartementen
 

In het voormalige kantoorpand van Victoria Vesta aan Loevestein worden circa 194 sociale huurwoningen gerealiseerd. Woonstede ondertekende hiervoor een turnkey overeenkomst met Frank van Woerden namens Loevestein Projectontwikkeling (een samenwerking tussen SVE Group en Frank van Woerden). 

Naast de sociale huurwoningen worden door Frank van Woerden en SVE Group nog circa 135 vrije sector huurwoningen en zorgwoningen gerealiseerd. Hierdoor wordt de locatie een inclusieve woonwijk in Ede. De appartementen worden in 2021 gebouwd en worden naar verwachting in 2022 opgeleverd.

Circulariteit en duurzaamheid
Het is niet de eerste keer dat een leegstaand kantoorgebouw wordt omgebouwd naar appartementen. Eerder transformeerde Frank van Woerden samen met Woonstede het pand Zuidplein bij station Ede-Wageningen om tot 25 sociale huurappartementen. Frank van Woerden: “Super gaaf om deze leegstaande gebouwen een nieuwe woonbestemming te geven die voldoet aan de woonwensen en gemakken van 2021. Hiermee wordt aandacht besteed aan circulariteit, duurzaamheid en een groene leefomgeving.”

Omwonenden zijn belangrijk
Om tot deze plannen te komen zijn ook omwonenden betrokken geweest. Zij konden bijvoorbeeld meedenken over de situering van de nieuw te bouwen woningen. Zo passen de nieuwe appartementen op een natuurlijke wijze in de omgeving. “Er is niet veel bouwgrond meer beschikbaar in Ede. Daarom kijken we creatief naar mogelijkheden van bestaande gebouwen om zo woningen toe te voegen aan een krappe woningmarkt. Daar hebben we omwonenden bij nodig en zijn we erg blij met hun inbreng”, aldus Marian Teer van Woonstede.
Als adviseurs bij de transactie zijn onder andere betrokken Circle Real Estate Management B.V. , Architectenbureau AGB van Dijk, fiscaal / juridisch DirkZwager en EY en Impuls alsmede Olenz Notarissen en Van Putten Van Apeldoorn notarissen.