NIEUWS - 3 december 2020

Woonstede bouwt 201 sociale huurwoningen OP ENKA

Woonstede heeft met gebiedsontwikkelaar AM een overeenkomst getekend voor de bouw van 201 sociale huurwoningen in het gebied OP ENKA in Ede. Het appartementengebouw wordt direct naast het nieuwe, toekomstige intercity station Ede / Wageningen gebouwd. Verwacht wordt dat de appartementen eind 2022 worden opgeleverd.

Directeur Marian Teer heeft hiervoor de overeenkomst ondertekend met Monique van Reijen, directie AM Midden. Marian Teer: “Met deze ontwikkelingen komen er 201 sociale huurwoningen bij op een mooie locatie in Ede. Deze woningen voorzien in een groeiende behoefte naar betaalbare huurwoningen en zijn uitermate geschikt voor diverse doelgroepen.”

OP ENKA
De bouw van deze huurwoningen is onderdeel van de afspraken met de gemeente Ede om 365 betaalbare woningen realiseren in OP ENKA. OP ENKA is al jaren in ontwikkeling. Het overgrote deel van de gebiedsontwikkeling is inmiddels bewoond. Diverse monumentale gebouwen hebben na een grondige renovatie een nieuwe functie gekregen. De combinatie van oud en nieuw, de aandacht voor detail van zowel de woningen als de openbare ruimtes, geeft de wijk een bijzonder karakter. Daarnaast heeft OP ENKA een directe verbinding met de natuur van de Veluwe, een goede aansluiting met het openbaar vervoer, zeker met de komst van het nieuwe intercitystation Ede-Wageningen.

OP ENKA omvat in totaal straks zo’n 1.500 woningen en een commercieel en maatschappelijk programma, met onder meer een basisschool die dit schoolseizoen is geopend. Op dit moment zijn circa 1.000 woningen opgeleverd of in aanbouw. Volgend jaar komen hier weer honderd koopwoningen bij in de deelplannen In de Fabriek en De Conerij.