NIEUWS - 30 april 2020

Update Nobelstaat: woningen veilig

Op 1 april zijn ’s avonds enkele woningen aan de Nobelstraat in Ede ontruimd door de brandweer. Bewoners van één van de woningen hoorden een hard geluid waarna zij een scheur in hun muur ontdekten. Na korte tijd is de woning veilig verklaard en konden de bewoners weer terugkeren. Het betreffen huurwoningen van Woonstede. U heeft in uw medium aandacht besteed aan deze situatie. Daarom wil ik u graag op de hoogte brengen van het vervolg.

Woonstede heeft een onafhankelijk constructeur onderzoek laten doen naar de woningen. Hij heeft de scheuren in kaart gebracht en gefotografeerd en daarnaast alle woninggegevens bekeken en metingen verricht.

Zijn conclusie is dat de veiligheid van de woningen in orde is.  De scheur is ontstaan doordat er spanning in de muur zat. Door de scheurvorming is de spanning verdwenen. De andere scheurtjes die gevonden zijn, zijn ook in kaart gebracht door de onafhankelijk constructeur. Het zijn gebruikelijke krimpscheuren of scheuren tussen aansluiting van de verschillende materialen. Over een aantal maanden worden deze opnieuw bekeken. Woonstede belt de bewoners deze week en heeft hen een brief gestuurd met de uitkomsten van het onderzoek.