NIEUWS - 10 december 2019

 
Dien je Stad zet zich in voor huurders Woonstede

Dien je Stad is al heel lang een organisatie met impact in Ede. Op 9 december hield deze hulpvaardige netwerkorganisatie voor de 10e keer een ontmoetingsfeest. Roos van der Linden, manager Wonen van Woonstede was er bij en vertelt waarom Dien je Stad belangrijk is voor de huurders van Woonstede.

Tijdens het Ontmoetingsfeest van Dien je Stad werd duidelijk hoeveel mensen hulp ontvangen of geven via Dien je Stad. Het was een avond vol gezelligheid, goede ontmoetingen, muziek en lekker eten. Veel ontvangers van hulp zijn huurders van Woonstede. Daarom ondersteunt Woonstede Dien je Stad met een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds. Van der Linden legt uit: “Het gaat om allerlei soorten ondersteuning: van het doen van boodschappen tot huiswerkbegeleiding van kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal.” In 2019 alleen al werden meer dan 175 projecten uitgevoerd voor huurders van Woonstede.

Hulpvragen kunnen worden ingediend via de website van Dien je Stad. Netwerk Dien je Stad verbindt jongeren aan iemand met een hulpvraag. Eelke Dekens, directeur van Dien je Stad legt uit hoe het werkt: “Als de hulpvraag bij ons binnenkomt, vragen wij altijd even naar de mogelijkheid die iemand heeft om de vraag in het eigen netwerk op te lossen en of er financiën zijn om de hulp elders in te kopen. Als dit niet zo is, dan gaan wij op zoek naar een jongere of groepje jongeren die deze persoon vrijwillig wil helpen. Jongeren komen er vaak achter dat ze door iets kleins te doen een groot effect hebben in het leven van iemand anders. ”


Belangrijk voor woonplezier
Woonstede merkt dat contact tussen mensen belangrijk is voor het woonplezier. Roos van der Linden: “We willen dat mensen zich thuis voelen in hun woning. Een plek waar je je veilig voelt, waar je jezelf kunt zijn, je kunt ontwikkelen en oud kunt worden. Onze kwetsbare huurders raken snel in een isolement. Contact met de jonge vrijwilligers van Dien je stad betekent dan veel! Dat hebben we ook weer op het Ontmoetingsfeest gezien. ” Eelke Dekens: “Vanuit de eerste ontmoeting tussen vrijwilliger en hulpontvanger zien we regelmatig een duurzaam contact ontstaan. Samen met andere organisaties bieden we ook op deze manier een netwerk aan mensen.”

Heeft u een hulpvraag of wilt u juist iemand helpen? Kijk dan op de website van www.dienjestad.nl voor de mogelijkheden.