NIEUWS - 3 september 2019


10 woningen op ENKA (Ketelhuis)

Op het Enkaterrein is Heijmans Huizen bv. in opdracht van Woonstede gestart met de bouw van 18 wooneenheden aan het Kleine schoorsteenplein. Er komen 6 maisonnettewoningen (2 lagen) en 4 eengezinswoningen die allen ondergebracht zijn in één gebouw. Ze worden vanaf 9 oktober aangeboden via www.huiswaarts.nu. Ook komen in het gebouw 8 wooneenheden op de begane grond voor Stichting STOER, een woonvorm voor jong volwassenen met een beperking die 24-uurs zorg nodig hebben.

Duurzaamheid
De woningen worden duurzaam en aardgasloos gebouwd. Er worden zonnepanelen en een warmte-terugwin-installatie toegepast. Ook worden de woningen aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede.

ENKA
Het Enkaterrein is de historische locatie vlakbij Station Ede-Wageningen waar de komende jaren veel nieuwbouwprojecten worden ontwikkeld. Vele monumentale gebouwen herinneren aan de kunstzijdefabriek die hier vroeger stond. Het gebouw van Woonstede krijgt de naam ketelhuis en wordt gerealiseerd vlakbij de kleine schoorsteen op de plek waar vroeger het ketelhuis stond. Het gebouw wordt onderdeel van Carré, het dynamische hart van de wijk.

Meer informatie over de woningen is elders op de website te vinden.