NIEUWS - 2 juli 2019

Bewoners Uitvindersbuurt op ontdekkingstocht door eigen buurt

Aanstaande zaterdag wordt de wijkvernieuwing van de Uitvindersbuurt in Ede door Woonstede feestelijk afgesloten. De wijkvernieuwing startte met de sloop van de eerste woningen in 2007 en dit voorjaar werden de laatste nieuwbouwwoningen van veld D opgeleverd.

De Uitvindersbuurt bestaat uit 9 verschillende woonvelden met elk hun eigen verrassende elementen. Door Woonstede is in samenwerking met architecten en groepjes bewoners een verrassingsroute door de buurt samengesteld. De bedoeling van de route is de bezoeker te laten komen op plekken die anders wat meer afgesloten zijn doordat het om een binnenterrein of een gebouw gaat.

Verrassingen langs de route
De route start en eindigt in het park en langs de route zijn allerlei leuke activiteiten opgenomen. Een van de attracties is een nederzetting uit de Romeinse tijd, een tijd dat er ook mensen woonden in de Uitvindersbuurt.  Verder zijn er rondleidingen, presentaties en een heuse ijsjongleur die zorgen voor een leuk middagje uit. De route is tussen 13.00 en 16.00 uur te volgen en start in het Huygenspark.

De geschiedenis van de Uitvindersbuurt
Lees meer over de geschiedenis van de Uitvindersbuurt in de Brochure die is uitgegeven. De brochure is op papier gratis verkrijgbaar in de Woonwinkel van Woonstede.