NIEUWS - 18 juni 2019


Meer sociale huurwoningen Woonstede door samenwerking


Woonstede heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met drie bouwbedrijven, waarin de afspraak is gemaakt om in de komende vijf jaar ongeveer 500 tot 600 nieuwe huurwoningen te bouwen. Een belangrijke mijlpaal, waarmee we er voor zorgen dat er de komende jaren meer betaalbare huurwoningen beschikbaar komen.

Woonstede werd in 2018 geconfronteerd met enorme stijgingen in de bouwkosten, waardoor de bouw van sociale huurwoningen onder druk kwam te staan. Woonstede ging in gesprek met marktpartijen, om te kijken of het mogelijk was afspraken te maken over de woningproductie voor de komende vijf jaar. Nu, bijna een jaar later, tekenen we een samenwerkingsovereenkomst met drie van hen: Bouwbedrijf Kreeft B.V, Koopmans Bouwgroep B.V. en Van Wijnen Arnhem B.V. Samen gaan zij de komende vijf jaar, aan de hand van heldere afspraken, tussen de 100 en 150 nieuwe woningen per jaar voor Woonstede bouwen. Dat is ongeveer 80 procent van de totale nieuwbouw van Woonstede.

Kostenbesparend en sneller
Met de overeenkomst kunnen we meer mensen een sociale huurwoning bieden, houden we grip op de bouwkosten en beheersen we het risico van prijsstijgingen. Omdat de afspraken met de bouwers voor langere tijd zijn gemaakt, kunnen nieuwbouwprojecten de komende jaren bovendien sneller van start gaan. Dat is belangrijk, want mensen moeten nu vaak nog lang wachten op een woning. Daarnaast biedt de samenwerking nieuwe mogelijkheden om van elkaar te leren en om samen te blijven innoveren.