NIEUWS - 12 november 2018

Woonstede levert 178 nieuwbouwwoningen in Ede op

Het is topdrukte bij Woonstede. Terwijl door Woonservice de laatste contracten worden klaargemaakt, gaan opzichters van bouwterrein naar bouwterrein om huurders rond te leiden in hun nieuwe woning. Voor de Kerst worden maar liefst 4 nieuwbouwprojecten opgeleverd.

Ede - De Uitvindersbuurt in Ede Zuid is één van de projecten waar het bruist van de activiteiten. Vorige week werd een kijkmiddag gehouden voor de appartementen, die worden nog voor de Kerst opgeleverd. De 29 eengezinswoningen aan het Huygensstraat en de Doornlaan zijn al een stap verder, die worden vanaf deze week al opgeleverd.

Bijna energieneutraal gebouwd
De woningen in de Uitvindersbuurt zijn Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Dat komt door  driedubbel glas, zonnepanelen en aansluiting op het groene warmtenet. Enkele straten verderop worden ook de woningen opgeleverd van project de Blokken. Tussen de Zanderijweg en de Verlengde Blokkenweg worden maar liefst 26 eengezinswoningen en 19 appartementen opgeleverd. Ook de woningen in de Blokken zijn voorzien van zonnepanelen. Daarmee wil Woonstede ervoor zorgen dat woningen qua totale woonlasten betaalbaar blijven.

Verbouwd kantoorgebouw populair bij starters
Er komen ook veel extra appartementen bij zoals aan het Zuidplein nabij het station. Daar heeft Woonstede voor het eerst een voormalig kantoorgebouw verbouwd tot appartementengebouw. Het gebouw moest grondig worden verbouwd om bewoning mogelijk te maken. Zo moest het gebouw opnieuw worden ingedeeld in 25 zelfstandige appartementen. Elk appartement kreeg eigen voorzieningen zoals een keuken, badkamer en verwarming. Ook zijn op de verdiepingen balkons aangebracht. De appartementen blijken erg in trek bij starters op de woningmarkt.

Seniorenwoningen goed voor doorstroming
Vorige week werden aan de Bunschoterhof 55 appartementen opgeleverd voor senioren. Omdat deze doelgroep vaak eengezinswoningen achter laten, zijn seniorenwoningen belangrijk voor de doorstroming. Ook volgend jaar blijft Woonstede bouwen aan betaalbare woningen. Wie belangstelling heeft, kan het beste de website en sociale media van de woningcorporatie in de gaten houden. Onder meer in live video’s op Facebook worden nieuwe projecten geïntroduceerd bij de huurders.