NIEUWS - 7 november 2018

 
Woonstede en B├ębouw Midreth gaan bouwen op Somaterrein

Het voormalige Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk. Er komen tussen 113 en 118 woningen. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in koopovereenkomsten die op 6 november door de betrokken partijen zijn getekend. Dit gebeurde op het Somaterrein (zie foto). Met de ondertekening van de overeenkomsten is de weg vrij voor Woonstede en Bébouw Midreth om aan de slag te gaan.

Woonstede realiseert 56 woningen en Bebouw Midreth realiseert vrije sectorwoningen. Het project heeft van Bebouw Midreth de naam 'De Maander' gekregen. Bébouw Midreth is onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Bébouw Midreth gaat op het Somaterrein de vrije sector huur- en koopwoningen ontwikkelen en realiseren. Dat worden er tussen 55 en 60. Tenminste 16 woningen worden in de middenhuur gerealiseerd. De overige woningen worden een mix van rijtjes, 2-onder-1-kap, geschakeld en ook vrijstaand. De verkoop begint in het voorjaar van 2019.

Planning woningen Woonstede
Er komen 28 appartementen en 28 rijtjeswoningen die door Woonstede verspreid over het terrein worden gebouwd. Directeur Marian Teer: “Voor Woonstede is het Somaterrein een hele belangrijk locatie. We gaan hier betaalbare, duurzame woningen realiseren en ook een mooie beeldkwaliteit. Dat is een pittige opgave, maar deze plek verdient een mooi plan.” Woonstede en Bebouw hebben een voorlopig schetsontwerp gemaakt. Beide partijen gaan vanaf eind 2018 aan de slag om de bouwplannen definitief te maken. Naar verwachting start de bouw van de woningen na de zomer van 2019. De bouw van alle woningen duurt ongeveer een jaar. 

Op de foto bij het ondertekeningsmoment (van links naar rechts) directeur Teer van Woonstede, Wethouder De Pater en directeur Dressel van Bébouw Midreth