NIEUWS - 10 oktober 2018

17 renovatiewoningen uit de Kolkakkerbuurt op Huiswaarts

(advertentietermijn gesloten)

Aan de Kolkakkerweg worden 50 woningen door Woonstede gerenoveerd. Deze historische woningen zijn gebouwd tussen 1918 en 1921 volgens de principes van een tuindorp. Dat betekent dat de woningen beschikken over een flinke tuin en een voortuin die wordt afgescheiden door een haag. Tijdens de renovatie worden de woningen goed geïsoleerd, losgekoppeld van het gas en in het uiterlijk van de woningen worden allerlei historische details teruggebracht.

Toekomst van de wijk
De renovatie van de Kolkakkerweg is de eerste fase in een groter plan. De wijk wordt in een aantal stappen (fases) vernieuwd tot een eigentijds tuindorp. Daarvoor vindt de komende jaren sloop en nieuwbouw plaats. Tijdens de nieuwbouw worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd waar ook de bewoners van de Kolkakkerweg gebruik van kunnen maken. De nieuwe situatie is te zien in het stedenbouwkundige plan voor de wijk.

Planning en verdeling van de woningenDe gerenoveerde woningen worden naar verwachting tussen november 2018 en maart 2019 opgeleverd. De woningen worden vanaf 10 oktober gedurende één week geadverteerd via www.huiswaarts.nu. Na de sluitingsdatum krijgen de kandidaten die aan de beurt zijn een aanbieding per e-mail. Als de ingeleverde documenten akkoord zijn, wordt u uitgenodigd voor een keuzeavond. Degene met de langste inschrijftijd en een passend inkomen mag als eerste kiezen.

Wie kunnen reageren?
Woonstede is wettelijk verplicht om vrijkomende woningen passend toe te wijzen. Huishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 36.798,- per jaar kunnen reageren.

1-persoonshuishouden met een maximaal belastbaar verzamelinkomen dat lager is dan € 22.401,- per jaar of een 2-persoonshuishouden met een belastbaar verzamelinkomen dat lager is dan € 30.401,- per jaar en dat kan volgens de regels worden aangetoond, dan wordt de netto huurprijs verlaagd naar € 597,30.

Inkomensverklaring Belastingdienst verplicht
Vraag nu al de inkomensverklaring aan voor alle volwassenen in uw huishouden (behalve uw kinderen), ook wanneer die volwassenen geen inkomen hebben. Dit kan via DigiD op Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon 0800-0543. Klik hier wanneer u wil weten of deze woning in uw budget past.

Woninginformatie Elke woning heeft een keukenblok van 170 cm met RVS wafelblad, drie onderkasten en twee bovenkasten. Omdat de woningen aardgasloos worden gebouwd, wordt er elektrisch gekookt (2-fasenaansluiting). In de tuin (de genoemde vierkante meters zijn voor- achter- en eventueel zijtuin samen) is een houten berging van ca. 5 m². Parkeren kunt u vaak op eigen terrein of anders langs de weg. In de toekomst worden in de wijk parkeerhoven gerealiseerd.

De woningen zijn aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede. U sluit voor verwarming en warm tapwater een warmteleveringsovereenkomst met Warmtebedrijf Ede. Er zijn ook zonnepanelen geïnstalleerd in de wijk waarvan de opbrengst niet direct voor de bewoners is. Deze zijn aangebracht om de aanleg van het groene warmtenet mogelijk en betaalbaar te maken. Wel zal het warmtebedrijf u een passend aanbod doen voor de levering van groene stroom. Maar u houdt keuze voor wat betreft de elektriciteit.

Tekeningen
Als u de tekeningen bekijkt, kunt u het beste starten met het overzichtskaartje voorin het tekeningenboekje. Daarop kunt u zien waar welk type woning ligt. In het boekje staan de plattegronden per woning op volgorde van huisnummer.
Tekeningenboekje

Woningtype 2 (huisnummer 9 en 11)
Deze driekamerwoningen zijn gelegen op de hoek van de Patrimoniumweg en Kolkakkerweg en hebben een oppervlakte van ca. 73 m². De ingang is aan de achterzijde van de woning die grenst aan de tuin (139 m² totaal aan tuin). De hal geeft toegang tot de badkamer (met aansluiting voor de wasmachine en droger), het toilet en de woonkamer/keuken. In de woonkamer/keuken is een wenteltrap naar de verdieping waar een berging is en 2 slaapkamers.

Woningtypes 4b en 4c (huisnummers 19, 21, 27, 29, 39, 41, 47, 49 en 59)
Deze 9 driekamerwoningen hebben een oppervlakte van ca. 76 m². Het type 4b heeft een gespiegelde plattegrond van 4c. Op de begane grond is een afgesloten hal met toegang tot toilet en de trap naar boven. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken en heeft net als de keuken een deur naar de tuin (totale tuin tussen 81-120 m².) Aan de keuken is nog een kleine bergruimte waar ruimte is voor een wasmachine en droger. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers, een badkamer met douchehoek, wastafel en toilet en een bergruimte.

Woningtypes 4a (huisnummer 45) en 4e (huisnummer 23)
Deze eindwoningen hebben een oppervlakte van 80 m² en hebben door hun unieke vorm (ook wel boekensteun genoemd) een extra kamer op de verdieping. Op de begane grond is een afgesloten hal met toegang tot toilet en de trap naar boven. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken en heeft net als de keuken een deur naar de tuin (huisnr 23 heeft 98 m² tuin en huisnr 45 heeft 126 m² tuin). Aan de keuken is nog een kleine bergruimte waar ruimte is voor een wasmachine en droger. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer met douchehoek, wastafel en toilet.

Woningtype 8a (huisnummer 14) en 8b (huisnummer 16,18 en 54)
Deze drie- en vierkamerwoningen zijn gelegen aan het begin en het einde van de Kolkakkerweg. Het type 8b, huisnr 16, 18 en 54 hebben 3 slaapkamers op de verdieping waar type 8a, huisnr 14 twee slaapkamers heeft, waarvan één extra groot. De oppervlakte van de woning is ca. 76 m². In de hal is de trap naar de verdieping en toegang tot de woonkamer/keuken. In de woonkamer/keuken is aan de tuinzijde ook een hal met toegang tot het toilet en de tuin (totale tuin huisnr 16, 18 en 54 ca. 120 m² en huisnr 14 heeft een tuin van ca 175 m²). Op de verdieping zijn twee of drie slaapkamers, een badkamer en opstelplaats voor de wasmachine. 

Huurprijzen en servicekosten
Huurprijs: € 640,13 en tussen de € 5,36 en € 10,11 servicekosten voor onderhoud van de hagen, onderhoud van de eventuele parkeerplaats en de glasverzekering.

Voorzieningen
De Kolkakkerweg is dicht bij het levendige centrum van Ede. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij winkelcentrum Rozenplein of het centrum. De bus en trein zijn op loopafstand en fietspaden in alle richtingen van Ede. Er zijn diverse basisscholen in de buurt en in buurtcentrum de Kolk worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd.

Meer informatie over de Kolkakkerbuurt