NIEUWS - 8 januari 2018

 
Aanschuiven bij Woonstede op Dag van het Huren

Op de Dag van het Huren laten woningcorporaties zien welk werk ze doen. Woonstede deed dit jaar weer mee, op een bijzondere manier. De medewerkers van Woonstede gingen op pad om van klanten te horen wat er speelt in de wijken.

Dit jaar viert de woningcorporatie dat ze al 70 jaar werkt aan betaalbare huisvesting in Ede en omgeving. Om te voorkomen dat er kansen worden gemist, en om te luisteren naar wat er in de wijken echt speelt, gingen medewerkers op pad. Gewapend met stoeltjes, tafeltjes en schrijfblok streken ze neer op 12 locaties in de gemeenten Ede en Scherpenzeel.

Laagdrempelig en zichtbaar
Woonstede organiseerde begin dit jaar luisterpanels met huurders. Daarin kwam de wens naar voren de medewerkers van Woonstede ook eens te zien en te spreken als er niets aan de hand is. Ook voor de woningcorporatie zelf was er die wens. Directeur Marian Teer, die zelf ook een tafeltje bemande, legt uit: “Natuurlijk spreken onze medewerkers veel huurders als er iets moet worden gerepareerd of geregeld in een gebouw of straat. Maar er zijn huurders die je niet spreekt omdat ze geen contact zoeken en gewoon prettig wonen. Deze activiteit gaf ons de gelegenheid om die huurders en ook andere wijkbewoners te spreken. We kregen tips om onze dienstverlening te verbeteren en er waren veel mooie ontmoetingen. ”

Geslaagde ontmoetingen
Online was de woningcorporatie ook actief. Woonstede verzorgde drie live uitzendingen via Facebook waarin kijkers mee konden praten. In het Proosdijpark vermaakten de kinderen zich op het springkussen van Woonstede en ouders konden medewerkers spreken. In serviceflat Belvedère kwamen senioren kijken naar de mogelijkheden van het wonen met vele extra’s. De Open Dag werd goed bezocht. Al met al was het een geslaagde Dag van het Huren met vele ontmoetingen.