NIEUWS - 14 juni 2018

 
Oplevering nieuwbouwwoningen Bruinhorsterlaan, Scherpenzeel

Vandaag krijgen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwbouwwoning aan de Bruinhorsterlaan in Scherpenzeel. De huurders kunnen dus de verhuisdozen inpakken en beginnen met de inrichting van hun nieuwe woning.

Energiezuinig
De eengezinswoningen zijn voorzien van een water-luchtwarmtepomp installatie. Deze energiezuinige installatie regelt de warmte en warm water in de woning. De woningen hebben zonnepanelen op het dak en zijn aardgasloos. Op 11 april hield Woonstede een kijkdag voor de toekomstige bewoners. Ze waren erg enthousiast over de woning en de uitstraling van de woningen.

Samenwerking
Woonstede werkte samen met Bouwbedrijf Kreeft om de woningbouw te realiseren. Het ontwerp komt van Buro voor Bouwkunde Scherpenzeel. Bouwbedrijf Kreeft ontwikkelde voor Woonstede de flexvalleywoning, waarvan er ook in dit project tien werden gebouwd. De Flexvalleywoning is een woning die voor de regio door lokale partijen wordt ontwikkeld en geproduceerd. De bouw werd in december gestart en is volgens planning opgeleverd. De bestrating laat nog even op zich wachten. Naar verwachting zijn over vier weken ook de straten rondom de woningen helemaal klaar.