NIEUWS - 31 mei 2018

Inloopbijeenkomst Parklaan druk bezocht

Maandag 28 mei bezochten ruim 120 geïnteresseerden de inloopbijeenkomst over de nieuwbouw aan de Parklaan in Scherpenzeel. De zaal in Boschzicht zat helemaal vol. Bezoekers kregen informatie over het ontwerp van de woningen en lieten zich informeren over de toewijzingsregels.

Langs de Parklaan in Scherpenzeel bouwt Woonstede 24 zorgappartementen, speciaal voor ouderen en andere woningzoekenden met een zorgindicatie of medische urgentie. De appartementen zijn naar verwachting in december gereed en liggen naast het woonservicecentrum ‘Huis in de Wei’. Zorggroep ENA biedt vanuit dit gebouw desgewenst zorg en dienstverlening.

Comfortabele appartementen
Het gebouw heeft drie woonlagen met een lift. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, apart toilet en een tweede (slaap)kamer. De woonkamer ligt aan de zuidzijde met prachtig uitzicht op de vijver aan de Parklaan.
Arnoud van der Wal, projectleider bij Woonstede, vertelt: “Alle appartementen voldoen aan Woonkeur, dit betekent dat de appartementen levensloopbestendig zijn. De galerij is bijvoorbeeld extra breed en de appartementen zijn geschikt voor bewoners met een rolstoel. En ook beschikt elk appartement over een eigen berging met een elektrisch oplaadpunt voor fiets of scootmobiel.” 

Voorrang voor bewoners met indicatie
Kandidaten vanuit het Sociaal Plan Weijdelaer en huishoudens die momenteel geïndiceerd zijn voor een aanleunwoning in ‘Huis in de Wei’ krijgen voorrang. Vervolgens worden de appartementen toegewezen aan inwoners van Scherpenzeel met een zorg- of medische indicatie. “De grote opkomst op de inloopbijeenkomst bevestigt dat er veel belangstelling is voor de appartementen. Toch adviseren we iedereen die belangstelling heeft zich in te schrijven. Hiervoor kan men elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur terecht in de woonwinkel van Woonstede in Scherpenzeel. Daar zijn de plattegronden te bekijken en er is een medewerker van Zorggroep ENA aanwezig om mensen te helpen met hun indicatieaanvraag. Meer informatie over de nieuwbouw is uiteraard ook te vinden op onze website.“ vertelt Roos Schreuder - van der Linden, manager Wonen bij Woonstede. Belangstellenden met een indicatie kunnen zich tot 31 augustus inschrijven.