NIEUWS - 30 april 2018

Woonstede al 70 jaar actief

Op donderdagavond 26 april vierde Woonstede haar 70e verjaardag samen met ongeveer 300 huurders tijdens een culturele zang- en dansvoorstelling in de Reehorst. Na een toespraak van directeur Marian Teer van Woonstede gaf Edese Roos Blufpand een spetterend optreden en konden de aanwezigen genieten van een optreden van een Poolse dansgroep. De avond werd afgesloten met hapjes en drankjes.

Op 29 april 1948 richt de gemeente Ede de Centrale Woningstichting Ede op. De Stichting ondersteunde de woningcorporaties bij de opbouw van de volkshuisvesting na de Tweede Wereldoorlog. Op 1 januari 1992 fuseert de Centrale Woningstichting met het Gemeentelijk Woningbedrijf en de woningbouwverenigingen Ede en de Eendracht. Vanaf dan gaan ze gezamenlijk verder onder de naam Woonstede.

De wijk in
Eerder dit jaar organiseerde Woonstede via het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector drie luisterpanels. Per avond werden ongeveer 15 huurders uitgenodigd op het kantoor van Woonstede om hun bevindingen van en over de corporatie te delen. Een van de wensen was om als Woonstede zichtbaarder te zijn in de wijken. Als experiment organiseerde Woonstede daarom op donderdag 26 april tourtafels. Op 8 plekken in Ede zaten medewerkers klaar met kletskoppen om weer echt in contact te komen met huurders en te luisteren naar hun verhalen. Directeur van Woonstede Marian Teer: “We zijn er natuurlijk niet met alleen goed luisteren, dat beseffen we ons goed. Meedenken en goede oplossingen bieden is essentieel. Met dit experiment zijn we in ieder geval zichtbaar en makkelijk benaderbaar.” Woonstede evalueert daarna wat het effect is.

Toekomst
Woonstede biedt graag zoveel mogelijk mensen een thuis. Daarom werkt ze hard om de wachttijden voor een huurwoning te bekorten. Woonstede bouwt daarom de komende jaren 1.000 nieuwe woningen bij. Om in aanmerking te komen voor een woning van Woonstede moeten mensen altijd ingeschreven staan bij huiswaarts.nu. Hoe langer mensen staan ingeschreven, hoe sneller ze in aanmerking komen voor een woning. Dit geldt ook voor seniorenwoningen. Woonstede geeft als advies om een lange inschrijftijd op te bouwen.