Nieuws - 22 februari 2018

  
Bouw seniorenappartementen Parklaan in Scherpenzeel gestart

Gisteren, woensdag 21 februari, is de bouw van 24 seniorenappartementen aan de Parklaan feestelijk gestart. Directeur Marian Teer van Woonstede, wethouder Tonnis van Dijk en directeur Evert Schipper van Zegers Bouw onthulden het bouwbord. De appartementen worden voor het einde van 2018 opgeleverd.

De 24 appartementen aan de Parklaan zijn onderdeel van de woonservicezone Weijdelaer. Dit gebied wordt door Woonstede samen met de gemeente Scherpenzeel ontwikkeld. Binnen het plan staan zorg en de dienstverlening aan bewoners centraal, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen wonen. Zorggroep ENA kan vanuit het naastgelegen woonservicegebouw Huis is de Wei de zorg en dienstverlening aan de toekomstige bewoners bieden.

Fasering en realisatie
Het appartementengebouw aan de Parklaan vormt de tweede fase van het gebied woonservicezone Weijdelaer. De eerste fase, verbouwing van het woonservicegebouw Huis in de Wei, is binnenkort afgerond. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe tuin. Het park aan de Parklaan behoort ook tot dit gebied en wordt door de gemeente aangelegd. Woonstede werkt samen met aannemer Zegers Bouw uit Ede om de appartementen aan de Parklaan te ontwikkelen. Het ontwerp komt van het Edese architectenbureau Synargio. De exacte huurprijs en datum waarop de woningen worden geadverteerd zijn nog niet bekend.

Duurzaam en energiezuinig
De appartementen worden voorzien van energiezuinige installaties en zijn aardgasloos. Op het dak worden zes tot negen zonnepanelen per appartement geïnstalleerd en krijgt ieder appartement een warmtepompinstallatie. Deze installatie regelt de warmte en het warme water in ieder appartement. Directeur Marian Teer: “De appartementen hebben een heel laag energieverbruik, wat goed is voor de portemonnee van bewoners. Daarnaast laat dit gebouw zien dat de gemeente Scherpenzeel duurzaamheid serieus neemt.” Wethouder Tonnis van Dijk vult aan: “De gemeente Scherpenzeel is zeer content met de duurzaamheidsmaatregelen die Woonstede bij deze appartementen toepast.”