NIEUWS - 27 maart 2020
Informatie rond coronavirus
 

Dat er een plek is waar u zich thuis voelt, is voor ons het allerbelangrijkste. Thuis voelt u zich veilig en vertrouwd en wij zetten ons dagelijks in om dat zo te houden. Nu heel Nederland te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus, geven wij u graag een overzicht van de maatregelen die wij nemen in het belang van onze huurders en onze medewerkers. 

Als woningcorporatie volgen wij het beleid van de overheid en het RIVM. We blijven dit dagelijks in de gaten houden en waar nodig nemen we nog eigen aanvullende maatregelen. Dit doen we in samenwerking met aannemers, onderhoudsbedrijven en andere partners. Door de strengere richtlijnen van de overheid blijven medewerkers van Woonstede thuis of werken vanuit huis. Daardoor kan de dienstverlening de komende tijd anders zijn dan u van ons gewend bent.

We begrijpen dat u met vragen zit. Daarom houden wij een vragenlijst bij met de meeste gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Wij hebben nog niet op elke vraag een antwoord, wij moeten soms onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met alle maatregelen. Uiteraard proberen wij onze dienstverlening zo lang mogelijk door te laten gaan, maar dat is soms op een andere manier dan u van ons gewend bent.

Kijk hier voor de meest gestelde vragen en onze antwoorden. 

Wij houden deze vragenlijst dagelijks bij. Het kan dus zijn dat antwoorden per dag kunnen verschillen omdat we bijvoorbeeld nieuwe maatregelen nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan via e-mail naar woonservice@woonstede.nl.

Financiële ondersteuning
De overheid is het startpunt voor ondersteuning, ook voor huurders. Zoek daarom naar mogelijkheden voor (financiële) ondersteuning. Kijk ook naar bestaande mogelijkheden zoals het aanvragen van bijstand via werk.nl (link opent in een nieuw scherm) of het laten aanpassen van uw toeslagen bij de belastingdienst (link opent in een nieuw scherm). Kijk voor mogelijkheden voor een uitkering bij het UWV (link opent in een nieuw scherm). 

Maatregelen 

- Wij nemen t/m 15 april alleen spoedreparaties* in behandeling. 

- De Woonwinkels in Ede en Scherpenzeel blijven gesloten

- Afdeling Woonservice is elke werkdag tot 16.30 uur bereikbaar

- Wij organiseren geen bijeenkomsten

- Spreekuren zijn alleen telefonisch

- Vergaderingen zijn er zeer beperken 

Graag uw begrip voor deze maatregelen...

*Wanneer is er sprake van een spoedreparatie?

Als er gevaar is voor de omgeving, gevaar voor u of andere huurders of als het schade geeft (vergroot) aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan:

- Ernstige waterlekkage
- Gaslekkage
- Geen verwarming in de winter
- Verstopte riolering (geen ander toilet)
- Inbraakschade, waardoor u uw woning niet meer kunt afsluiten
- Algehele elektra-storingen
- Liftstoringen

Wat als er geen spoed is?
Minder dringende reparaties zoals een lekkende kraan of een loszittende toiletbril nemen we niet in behandeling t/m 15 april. Wij raden u aan deze reparaties te melden via deze pagina, dan krijgt u bericht zodra uw reparatie aan de beurt is.  

Als er wel spoed is, waar moet ik dan op letten?
Wij geven geen handen en houden afstand bij het uitvoeren van de reparatie. Als dat nodig is, dan vragen wij u naar een ander vertrek te gaan bij het uitvoeren van de reparatie.

Wat doe ik als ik een spoedreparatie heb en ziek ben?
Als u ziekteverschijnselen heeft (koorts, hoesten, klachten aan de luchtweg) en wel een spoedreparatie heeft, dan moet u dit melden aan onze telefonist(e) of dit vermelden in het formulier op de website. Dan kunnen onze collega’s gebruik maken van beschermende kleding. Na het openen van de deur, verzoeken wij u naar een ander vertrek te gaan dan waar onze medewerker bezig is.

Tips om rekening mee te houden:

- Denkt u ook aan afstand houden in de lift?

- Bedien de knoppen van de lift niet met blote handen, maar bijvoorbeeld met de mouw van uw jas of handschoenen.

- Nies of hoest in een papieren zakdoek en gooi deze weg. Geen zakdoek bij de hand? Gebruik dan de binnenkant van uw elleboog.