55+ Wonen

Speelt u wel eens met de gedachte om te verhuizen naar een appartement? Maar denkt u dat uw woonlasten veel te hoog worden of ziet u op tegen alle rompslomp, het opruimen van uw woning en het verhuizen zelf? Woonstede biedt hierbij, samen met vrijwilligersorganisaties uit Ede, extra ondersteuning en diensten. 

Overzicht Seniorenwoningen in Gemeente Ede
Wonen met een Plus in Belvedére

Veelgestelde vragen
Hoe weet ik wat de stand van zaken is, als de gemeente opdracht heeft gegeven voor WMO maar er is nog niemand geweest?
U neemt hiervoor contact op met uw contactpersoon bij de betreffende gemeente.
Waar kan ik een medische aanpassingen aanvragen?
U vraagt een medische aanpassing bij de gemeente aan, bij de afdeling WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een medische aanpassing in of aan uw woning op de website van uw gemeente.
Wat doen wij voor u als de gemeente uw WMO aanvraag goedkeurt?
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, dan geven zij dat aan ons door. Woonstede geeft dan akkoord voor de aanpassing met een akkoordverklaring. Deze wordt per e-mail of post naar u verzonden. Deze akkoordverklaring stuurt u ondertekend terug naar Woonstede per e-mail of post.
Nadat de akkoordverklaring is ontvangen bij Woonstede, regelen wij samen met de gemeente een aannemer. Als de werkzaamheden klaar zijn, geeft u dat aan ons door. Er komt een opzichter van Woonstede bij u de werkzaamheden controleren. Bij goedkeuring zal de opzichter een akkoordverklaring voor u tekenen en bij u achterlaten.
Wat zijn medische aanpassingen?
De meest voorkomende medische aanpassingen, die mogelijk worden vergoed, zijn;
• Een douchezitje
• Aanbrengen van drempelhulpen
• Verhoogd toilet (alleen +10 cm variant)

Sinds 2015 worden beugels, kranen en een verhoogd toilet van +6 cm niet meer vergoed door de WMO. Heeft u toch de behoefte om deze aanpassingen aan te brengen in uw woning, dan kunt u toestemming vragen bij Woonstede. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.
Meer veelgestelde vragen
 
Terug  Terug